SANGE TIL VERDEN

SANGE TIL VERDEN er en videreudvikling af de inspirerende samarbejder, som er opnået i forbindelse med ØNSKELANDET til Børneåbningen af Aarhus 2017.

SANGE TIL VERDEN er et regionalt projekt i Region Midtjylland, der tager udgangspunkt i syv nye sange, som er skrevet af unge MGK-elever fra MGK Øst og MGK Midt-Vest på baggrund af FN’s 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling.

SANGE TIL VERDEN lægger op til at sanseliggøre FN’s verdensmål i børnehøjde og medvirker til at vække håb om en lysere fremtid. De syv nykomponerede sange skaber en række sanselige, følelsesmæssige og konkrete billeder på nogle af de 17 Verdensmål, som børn kan synge med på og relatere til deres eget liv.

Se reportage på TV2 Østjylland her  /  Se reportage på TV Midtvest her

INSPIRATIONSMATERIALE TIL DAGTILBUD OG SKOLER

Sangene danner desuden grundlag for Værksteder med Verdensmål, hvor børn og unge i løbet af foråret 2019 har forholdt sig til Verdensmålene og udtrykker sig gennem kunstneriske og kreative værksteder samt lokale arrangementer i hele Region Midtjylland.

Kulturprinsen har udviklet et inspirationskatalog med sangtekster, noder og idéer til Værksteder med Verdensmål samt gennemført workshops for lærere og pædagoger og givet lokal sparring i forhold til bl.a. æstetiske læreprocesser.

Med vores kurser og materialer ønsker Kulturprinsen at inspirere alle til at kaste sig ud i kreative værksteder med børn og skabe møder mellem lokale kulturaktører. Inspirationen skal engagere børn og voksne samt give plads til, at børnenes egne udtryk og ideer kommer i spil.

EUROPÆISKE KULTURREGIONS FESTIVALUGER 2019: GENOPDAG

SANGE TIL VERDEN kulminerede med events og koncerter i forbindelse med GENOPDAG festivalen i forår 2019 hvor man bl.a. kunne opleve koncerter med samarbejdspartneren Aarhus Jazz Orchestra, der sammen med regionens børn opførte sangene, samtidig med at børnenes udtryk fra Værksteder med Verdensmål indgik som del af oplevelsen.

PROJEKTPERIODE: 2019 / projektet er afsluttet

Deltagende kommuner: Herning / Hedensted / Struer / Holstebro / Silkeborg / Aarhus / Lemvig / Viborg / Skive / Odder / Skanderborg / Ikast-Brande / Syddjurs / Randers / Samsø / Favrskov / Ringkøbing-Skjern 

Bag SANGE TIL VERDEN står Kulturprinsen som projektejer, BUM, samt Aarhus Jazz Orchestra.

Projektet er udviklet med økonomisk støtte fra Fonden Aarhus 2017 og Region Midtjylland.

Tak til MGK Midt-Vest og MGK Øst for deres bidrag til realiseringen af sangskrivernes værker.