Viborg Kommune

Arrangør:
Viborg Kommune

Kontaktperson:
Kirsten Nørgaard

Telefon:
87 87 34 43

Email:
kno@viborg.dk

Kort projektbeskrivelse:
I Viborg foregår Børneåbningen på hovedbiblioteket, hvor Kulturchef, Steen Lindgaard, byder velkommen til de indbudte børn og voksne og fortæller om ideen med den Regionale Børneåbning, Aarhus 2017 og Ønskelandet. Et kor fra Musikskolen synger for, når Fællessangen synges. Knap 100 elever fra Viborg Private Realskole præsenterer de ønsker og drømme, som de har arbejdet med på skolen i dansk og billedkunst, i form af digte, tegninger, små objekter o.a. Vi inviterer børnenes forældre til at deltage.

Desuden præsenterer vi Ønsketræet, som er blevet skabt til lejligheden af de to designere Troels Lindebjerg og Sigrid Moses Jacobsen, og de besøgende børn får mulighed for at afprøve den interaktive installation. Børnene vil kunne kravle ind under træets krone og lytte til træets stemme, der fortæller en historie, der taler ind i en søgen efter det rette ønske. Børnene skal selv lede efter og plukke deres personlige ønske i form af et frø.

Når det begynder at blive mørkt, fortsætter aktiviteterne i Byhaven bag biblioteket, hvor der vil være fakler, lanterner i træerne og servering af varme drikke lavet over bål.
Egnsteatret Carte Blanche bidrager med udstilling af papirlanternerne ”Den lysende By” i haven.

Samarbejdspartnere:
AARHUS2017_logo_DK_RGB_Light-blue

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »