Viborg Kommune

Arrangør:
Viborg Kommune

Kontaktperson:
Rikke Kamedula Skovsbo

Telefon:
20544018

Email:

rks@viborg.dk

Læs mere:

Kort projektbeskrivelse:

  • 24-26/6 kl. 9, Borgvold, Viborg: Kom og syng Sange til Verden v. fælles morgensang med Danmarks Underholdningsorkester, hvor lokale skoleklasser synger for.
  • D. 27/6 kl. 16, Domkirkepladsen, Viborg: Oplev udvalgte Sange til Verden fremført i forbindelse med den lokale Børnesnapstings-koncert i Viborg med deltagelse af lokale skolekor på ca. 100 børn dirigeret af Ole Kibsgaard og akkompagneret af Danmarks Underholdningsorkester

I Viborg Kommune arbejder vi bredt med Sange til Verden om at skabe events i samarbejde med lokale kunstnere, biblioteker og skoler. Både her i Viborg ifm. den lokale festival Snapsting for Børn, men også i Bjerringbro og v. Energimuseet i Tange i samarbejde med projektet Livets Vand og Hakkehuset i Silkeborg

I foråret 2019 sendes de syv Sange til Verden med undervisningsmaterialer ud til alle musik- og billedkunstlærere i kommunens folkeskoler via KLC Viborg – Kulturelt LæringsCenter Viborg. Herefter vil lærerne arbejde med sangene i deres musikundervisning. Til den lokale festival Snapsting for Børn i Viborg i uge 25 vil der være forskellige aktiviteter bundet op på sangene. Én af de syv Sange til Verden bruges til den daglige morgensang, som alle børnene kan synge med på. Morgensangene akkompagneres af Danmarks Underholdningsorkester eller evt. et lokalt band. Vi vil desuden arrangere workshops, hvor børnene sammen med den lokale kunstnergruppe URO skal analysere teksterne i de syv Sange til Verden og efterfølgende male bannere, der viser indholdet. Disse hænger vi op, så de pynter festivalområdet på Borgvold. Målgruppen for disse workshops er 0.-2. og 3.-6. klasse. Hver workshop indeholder analyse af en sangtekst og dekoration af et banner. Hver workshop skal kunne rumme en hel klasse – dvs. op til 30 børn. Børnene arbejder sammen i grupper af 3-4 elever, der laver hvert deres banner.

Som en del af aktiviteterne i Viborg Kommune arbejder vi på at etablere et samarbejde med kulturugen i uge 23 i Bjerringbro. Her vil lokale foreninger, virksomheder mv. byde ind med forskellige kreative aktiviteter og events. Vi er også i dialog med projektet Livets Vand, der arbejder sammen med en performance-trup fra Hakkehuset i Silkeborg. Sammen med Livets Vand arbejder Bjerringbro Bibliotek om at skabe fælles events v. Energimuseet i Tange og Sol- og vandtrappen i Bjerringbro i ugerne 23-24 med performance, dans, musik mv.

Vi glæder os til at udfolde de spændende ideer og endnu flere til Rediscover-festivalen.

Samarbejdspartnere:

 • 3
 • 1.8 K

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre projekter

 • Herning Kommune

  2
 • Hedensted Kommune

  2
 • Struer Kommune

  2
 • Holstebro Kommune

  2
 • Silkeborg Kommune

  4
 • Aarhus Kommune

  3
 • Lemvig Kommune

  2
Translate »