Udvikling af oplevelses- og undervisningstilbud for børn og unge med særlige behov i Den Gamle By

Arrangør
Den Gamle By, Anki van Dassen

Samarbejdspartnere
Specialklasser og skoler i Århus. STU Skjernå og Refsnæsskolen, Kalundborg
Danske og udenlandske museer og foreninger. Her under: ”Skansen”, Sverige, Kulturen i Lund, Sverige, Nederlands Openluchmuseum, Holland. Foreningsfællesskabet Ligeværd, Dansk Blindesamfund.

Projektbeskrivelse
En række oplevelses- og undervisningstilbud for børn og unge 6-18 år er udviklet og kan ses på Den Gamle Bys hjemmeside. Næste fase er udvikling af tilbud til unge 18-25 år.

Start 01-02.2011. Slut 01.02.2014.

I Den Gamle By vil vi gerne være et museum for alle – også for de børn og unge, der ikke umiddelbart kan følge de gængse undervisnings- og oplevelsestilbud, som vi tilbyder. Vi mener, at alle skal have adgang til vores fælles kulturarv  og i museets særlige konkrete og sanselige miljø giver særlige muligheder herfor. I 2011 søsatte vi derfor et formidlingsprojekt, der havde til formål at skabe særlige forløb, så børn og unge med særlige behov kan få de sammen muligheder som alle andre for at få sjove og lærerige oplevelser i Den Gamle By.

Det sker i særligt udviklede forløb, hvor museets teorier og praksis med at lade børn og unge opleve historien gennem sansning, leg og arbejde kombineres med de undervisningsmetoder, som bruges på specialskoler. Resultatet er relevante, lærerige, sjove tilbud og helt nye formidlingsformer, hvor der tages hensyn til den enkeltes evner, begrænsninger og dagsform. Det er den høje grad af forberedelse før besøget og den tydelige struktur og fortælling under forløbet, der giver vores gæster med særlige behov læring og oplevelser, som de ikke ville kunne få andre steder.

Vi har udviklet mere end 10 forløb som primært er for aldersgruppen 6-20 år. Men en del forløb egner sig også for ældre gæster, som f.eks. kommer fra bosteder. Det næste skridt i projektet bliver at udvikle forløb for STU-elever.  Desuden har Den Gamle By planer om – bl.a. i samarbejde med Ligeværd – at skabe praktik og arbejdspladser for unge med særlige behov.

  • 1
  • 1.9 K

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre projekter

Translate »