Play!Ground Live

Arrangør:
DSI Swinging Europe

Kontaktperson:
Cüneyt Pala
cuneyt@swinging-europe.dk

Hjemmeside:
http://swinging-europe.dk

Andre Links:
https://www.facebook.com/DsiSePlaygroundLive/?fref=ts

Kort projektbeskrivelse:
PLAY!GROUND LIVE 2015 består af 10-12 sprudlende talenter på vej ind i musiklivet. Orkestret ledes af den verdensberømte bassist, Bo Stief, som har 50 år på bagen som musiker. Bo Stief er også komponisten. Musikken springer på tværs af genrer og stjæler fra rock, pop, jazz og kan bedst beskrives som “NU-musik”. En koncert med PLAY!GROUND LIVE er så godt for humøret, at den burde udskrives på recept!

Hvert år i december åbner vi for tilmeldinger til næste års try-outs:
http://swinging-europe.dk

Lang projektbeskrivelse:
En uge fyldt med musik
Play!Ground Live drager atter på turné i Danmark
I år er det 15. gang at Play!Ground Live drager land og rige rundt for at lære unge talentfulde musikere om turnélivet og samtidig give en række forrygende koncerter. Som altid står den Herningensiske kulturinstitution, Swinging Europe, bag projektet, der hvert år giver 10-12 musikere i alderen 15-22 år en musikalsk og erfaringsmæssig oplevelse fyldt med de udfordringer og muligheder, der kendetegner en professionel musikers liv.
Bo Stief, der er bandleder og komponist, har udvalgt de 10 musikere og der er planlagt en turné med fuld fart over feltet.

Musikalsk oplevelse
Inden turnéen skydes i gang, skal musikerne igennem få dages intensiv øve-periode, hvor de får mulighed for at afprøve det ny-komponerede repertoire, samtidig med at de modtager undervisning og guidance af orkesterlederen i forhold til instrumenthåndtering, solooptræden, orkestersamspil og sceneoptræden. De unge talenter udvikler sig til dynamiske og kreative musikere, der giver en koncert der overgår alle forventninger i forhold til musikalitet, performance og individuel udstråling.
”Play!Ground Live er et eksempel på, hvordan man på en naturlig måde får unge mellem 15 og 22 år til at spille koncerter der rører alle; både musikere og publikum” siger bandleder, mentor og komponist Bo Stief.
Publikum kan se frem til en koncert, hvor den ny-komponerede musik er åben, bred og ungdommelig, og de føres på en genremæssig rejse rundt i musikkens verden.

Udvalgt ved try-outs
Play!Ground Live 2015 består af 10-12 musikere fra hele landet. Musikerne er udvalgt gennem nationale try-outs, hvor der lægges vægt på musikaliteten og sociale kompetencer. Gennem samspil, leg og provokation hjælpes de unge musikere igennem processen, der lader dem danne egne meninger om musikken og eget virke. Hele oplevelsen er med til at give de unge musikere en solid ballast og erfaring, som de kan bruge fremadrettet i deres videre musikalske rejse.

Fakta:
-Play!Ground Live er for unge i alderen 15-22 år. Niveauet svarer typisk til de bedste på landets MGK’er (Musikalsk grundskole – forberedende skoler til medievidenskab og konservatoriet)
-Deltagerne udvælges efter deres musikalske niveau og med henblik på at sammensætte den bedst mulige gruppe både i forhold til instrumentsammensætnig og sociale kompetencer.
-Play!Ground Live har fundet sted hvert år siden 2001
-Alt det praktiske arrangeres af DSI Swinging Europe

Turplanen for 2015
Søndag 5/4 kl. 14.00: Premierekoncert på CHP museet i Birk
Mandag 6/4 kl. 20.00: Brandbjerg Højskole
Tirsdag 7/4 kl. 10.00: Ikast Gymnasium
kl. 13.00: Produktionsskolen i Herning Kommune
kl. 16.00: Herning Bibliotek
kl. 20.00: Familiehøjskolen Herning
Onsdag 8/4 kl. 10.00: Vejle Steinerskole
kl. 14.00: Klejtrup Efterskole i Hobro
kl. 18.30: Den Kreative skole i Silkeborg
Torsdag 9/4 kl. 12.00: Rosengårdskolen i Odense
kl. 16.00: Rytmiske Efterskole i Båring
Fredag 10/4 kl. 16.00: PH Caféen i København.

Samarbejdspartnere:
Statens Kunstfond
Herning Kommune
Hammerum Efterskole
Kulturstyrelsen

 • 1
 • 1.3 K

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre projekter

 • Flaskepost til fremtiden

  1
 • RETHINK Folk Music

  1
 • A Technicolor Dream Part 5 – Digital Messe

  2
 • Pinocchio 2060

  1
 • Kultur i dagligdagen for 0-6 årige. Den europæiske kulturdaginstitution

  3
 • Levende Ungekultur

  1
Translate »