Ord i øjet – visuel poesi

Arrangør
Landsforeningen Børn, Kunst og Billeder, Karen Marie Demuth

Samarbejdspartnere
Børnekulturhuset
Aarhus Billed- og Medieskole
Billedskoler
Skoler
evt. book-art netværket

2017 programområde
Soft City

2017 fokusområde
Børn og unge

Projektbeskrivelse
Projektet er et tværkunstnerisk projekt, der gentænker bogstaver, skrift og bøger i et visuelt og kreativt blik i et cross-over mellem det visuelle, bogen og omgivelserne. Gennem workshops, skoleprojekter og konference sættes fokus på skrift og bogstaver i kunsten, på bogen som objekt, papirkunst og bogstavvandringer (find dit lokale alfabet).

Projektet består af 3 dele:
1. workshops: skrift og bogstaver som billede
Billedskoler og skoler vælger deres indfaldsvinkel til temaet (historiske, æstetiske, fysiske) og iværksætter deres eget lokale projekt med workshops (tegn med bogstaver, byg et bogkunstværk, dans et bogstav eller et billede, talebobler, rebusbilleder, book-art, skrivebilleder, sprogbilleder, billedsprog hyldebogstaver, osv.)

2. Konference og inspirationsdage
Konferencen er en praktisk og teoretisk overbygning på de lokale projekter. Desuden indgår videndeling og erfaringsudveksling og –opsamling

3. Mit lokale alfabet – bogstavvandringer
Gå på opdagelse i dit lokalområde og find dit lokale alfabet. En ny måde at se, iagttage og beskrive lokalområdet på. Se på arkitektur og byrum, find bogstavmotiver/ former og registrer digitalt. Det lokale alfabet sammensættes og udstilles.
Børn, Kunst og Billeder indsamler bogstav-billeder fra hele landet og udgiver en plakat.
Start februar / marts 2013

  • 1
  • 1.9 K

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre projekter

Translate »