Lemvig Kommune

Arrangør:
Lemvig Kommune

Kontaktperson:
Lone Løhde Rye

Telefon:
96631356

Email:
lone.lohde.rye@lemvig.dk

Læs mere:

Kort projektbeskrivelse:

I Lemvig Kommune arbejder vi på – i samarbejde med nabokommunerne Holstebro og Struer – om at skabe en række Værksteder med Verdensmål på tværs af institutioner og kommunegrænser. Èn af ideerne fra de tre kommuner er bl.a. at arbejde med skulpturer i børnehaverne i Holstebro. Her vil børnehavebørn i samarbejde med en kunstner arbejde på deres egen skulptur med udgangspunkt i genbrugsmaterialer, som i festival-perioden Rediscover i uge 23-24 fx kan bruges til udsmykning ifm. events/koncerter og senere evt. kan placeres udendørs på et centralt sted i én af kommunens hovedbyer som et minde. På denne måde kan Sange til Verden leve videre.

Andre ideer er bl.a. at lave lyd-harper af fx brugt bestiks, om kan skabe lyd og liv rundt om i grønne områder i kommunerne. Lokalt arbejdes der også på at hyre kunstnere ind i en tema-uge på Thyborøn Skole, som har tema om FN’s 17 Verdensmål i uge 13.

De tre musikskoler i Lemvig, Holstebro og Struer arbejder desuden at skabe en kæmpe koncert med 400 elever fra de tre kommuners skoler i ’Rediscover’-festivalen. Repertoiret vil naturligvis tage udgangspunkt i de syv nye Sange til Verden. Der arbejdes på at få Vestjysk Bigband til at deltage, evt. sammen med Aarhus Jazz Orchestra.

Der er allerede nu dialog med Vestjysk Bigband om at spille flere koncerter med bl.a. de syv Sange til Verden i efteråret 2019 med flere børn fra kommunernes skoler, så så mange børn som muligt kan få en kæmpe oplevelse for livet med udgangspunkt i de syv nye Sange til Verden! Her kunne kunstværker og produkter fra Værksteder med Verdensmål inddrages igen.

Samarbejdspartnere:

Lemvig Kommune

Struer Kommune

 • 2
 • 1.7 K

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre projekter

 • Herning Kommune

  2
 • Hedensted Kommune

  2
 • Struer Kommune

  2
 • Holstebro Kommune

  2
 • Silkeborg Kommune

  4
 • Aarhus Kommune

  3
Translate »