DigiLitt – digital leg med litteratur

Arrangør:
Center for Pædagogisk Udvikling (CPU), Hedensted Kommune

Kontaktperson:
Else Iversen
Multimediekonsulent
else.iversen@hedensted.dk
Twitter: @ElseIvers

Hjemmeside:
http://digilitt.dk/

Andre links:
https://www.facebook.com/DigiLitt

DigiLitt er et biblioteksprojekt i Hedensted Kommune, hvor skoler og folkebiblioteker samarbejder med børn om at nytænke børnelitteratur via digitale udtryksformer.

Kort projektbeskrivelse:
Skole- og folkebiblioteker opretter litteraturlaboratorier i skole og fritid. Her eksperimenterer 10-14 årige børn med litteratur ud fra egne kulturelle udtryksformer, lege- og medievaner. På labs benytter børn eksisterende netbiblioteker kombineret med nye platforme, herunder bl.a. augmented reality, hvor børn kan ‘forstærke’ fysiske tekster virtuelt. DigiLitt udforsker formidlet børnelitteratur i et børneudøvelsesperspektiv med support fra eksperter i IT og litteratur. Sammen med børn udfordrer projektet biblioteksrummet og traditionel børnelitteraturformidling med ny kulturskabende praksis.

Projektet er et forsøg på at skabe synergi mellem bibliotekernes analoge tekster og børns brug af forskellige digitale medier. I projektet fortolkes børnelitteratur af børnene ud fra deres egne kulturelle udtryksformer, lege- og medievaner. Udgangspunktet er børnenes egne ideer, behov og ønsker for hvornår og hvordan litteraturen er motiverende at beskæftige sig med. Børnene får herved mulighed for at udfordre biblioteksrummet såvel som traditionel børnelitteraturformidling med en ny kulturskabende praksis.

Læs mere om DigiLitt her: Lang projektbeskrivelse

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre projekter

 • Forfatterskole

  1
 • Pinocchio 2060

  1
 • Historier i spil

  1
 • DramatikVærket – ny dramatik til børn og unge og kompetenceløft af børne/ungdomsteaterområdet

  2
 • Kultur i dagligdagen for 0-6 årige. Den europæiske kulturdaginstitution

  3
Translate »