Aarhus Kommune

Arrangør:
Aarhus Kommune

Kontaktperson:
Astrid Guldhammer

Telefon:
29 20 44 34

Email:
asg@aarhus.dk

Læs mere:
www.boernekulturaarhus.dk

Kort projektbeskrivelse:
I Aarhus Kommune inviteres alle børn til at deltage i Børneåbningen af Aarhus 2017. 74 skoler, daginstitutioner og klubber har tilmeldt sig begivenheden. Børnekulturhuset står for den overordnede koordinering og samarbejder om projektet med kunstner Thomas Kruse, der har mange års erfaring med børnekunst-projekter.

Lærere og pædagoger kan forud for åbningen tilmelde sig inspirationsworkshops med Thomas Kruse på Børnekulturhuset i uge 43. Her vil Thomas fokusere på ideer til at arbejde i stor skala samt inspirere til at skoler og daginstitutioner samarbejder om at iscenesætte deres kunstværker et sted i deres lokale bymiljø. Studerende fra VIA University College bidrager til den kunstneriske proces omkring åbningsaktiviteterne ved at deltage i arbejdet ude på institutionerne/skolerne i ugen op til åbningen og på selve åbningsdagen. Derudover sender Børnekulturhuset i efteråret 2016 et inspirationskatalog ud til daginstitutionerne, hvori kunstner Thomas Kruse giver ideer til at arbejde med store værker, der skal udstilles udendørs, f. eks. vimpler, bannere, udsavede figurer, malerier og naturskulpturer.

Et eksempel på Ønskelandet fra Trøjborg beboerhus med 57 børn og voksne, der lavede projektet “Flyv fugl – flyv til Ønskelandet”. Se filmen: ‘Flyv Fugl Flyv’ og hent bogen: “Flyv Hr. Fugl – flyv til Ønskelandet” her 

Læs også opsamlingskatalog på Ønskelandet fra Aarhus Kommune her.

Samarbejdspartnere:
AARHUS2017_logo_DK_RGB_Light-blue

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »