150630_BUM konference_headerDen årlige nationale børne- og ungekulturkonference, tidligere kendt som Skanderborgkonferencen, har ændret navn til BUM KONFERENCEN og er i år flyttet til Horsens.
Men traditionen tro afvikles konferencen den sidste fredag i september.

TEMA: Dannelse, Leg og Læring

Fredag den 25. september 2015 kl. 8.30-15.00

Det gamle Teater
Allégade 16
8700 Horsens

Se program og praktisk information her

 

Du downloade oplægsholdernes powerpoint i præsentationen herunder:

Karsten Thygesen / procesguide.dk
Konferencens moderator Karsten Thygesen styrer slagets gang med hård hånd og gode input. Karsten har stor erfaring med procesfacilitering både inden for skole- og kulturverdenen. Han sørger for, at der i dagens program er plads til både refleksion og netværk.
Læs mere på http://procesguide.dk/

Per Schultz Jørgensen
“Barnet er i dag i systemets tjeneste, hvor undervisning og læring fylder mere og mere. Det handler i dag om læreplaner og måling af effekt. Men en sund personlig udvikling bygger på leg, sociale relationer, selvstændighed og robusthed. Derfor skal vi styrke børns karakterdannelse. Det er noget, der rækker langt op i livet.”
Per Schultz Jørgensen er både forfatter, forsker, professor og skolelærer, og så er han tidligere formand for Børnerådet.
Han beskæftiger sig primært med børn og unge, deres familieforhold, skole- og fritidsliv, sundhed –  og opfattelse af verden.
Læs mere på http://www.myrhus.dk/
Download powerpoint her

Gitte Abildstrup Møller / Levende Musik i Skolen (LMS)
KulturCrew er en model som giver elever kompetencer, ansvar og ejerskab samt udvikler dem både som arrangører af kulturelle aktiviteter på skolen, som kulturambassadører og som mennesker.
KulturCrew er inspireret af det norske initiativ ”Elever som arrangører”, og den danske model er skabt i samarbejde mellem LMS, Teater Centrum og Dansehallerne.
Læs mere på http://kulturcrew.dk/ og http://www.lms.dk/
Download powerpoint her

Stine Engel / Kulturstyrelsen
2015 er udnævnt til ungekulturår. Den tidligere kulturminister Marianne Jelved og Kulturstyrelsen satte de unge i fokus og skabte projektet URKRAFT med henblik på at støtte unges egne kunst- og kulturprojekter. Stine Engel, som er konsulent i Kulturstyrelsen vil fortælle om tankerne bag og erfaringen med dette projekt.
Læs mere på http://www.kulturstyrelsen.dk/boern/unge/ungekulturaar-urkraft-2015/ eller følg URKRAFT på Facebook: https://www.facebook.com/urkraft2015
Download powerpoint her

Anja Enggaard/ Call Me:
Marketingchef fra teleselskabet Call Me, Anja Enggaard vil fortælle om Call Me’s samarbejde med kulturverden og deres fælles vej ind på skolerne med projektet ’Tal Ordentligt’. Et samarbejde Teleselskabet har eksempelvis lavet musikvideoer Aisha, Wafande og Bryan Rice, hvor de hver især fortæller hvorfor de mener man bør tale ordentligt.
Læs mere på http://talordentligt.callme.dk/
Download powerpoint her

Translate »